Yaşam

İftar menüleri 2023: 18. gün iftar menüsü

Ramazan ayının on sekizinci gününe geldik.

On sekizinci gün tüm gün aç kaldıktan sonra midemizi yormayacak hafif bir çorba ile iftar menümüze başlıyoruz. Çorbanın ardından görüntüsüyle hepimizi mest edecek ana yemek ve garnitürlerle devam ediyoruz. Ve son olarak her zaman olduğu gibi çayın yanında bir tanesi asla kesilmeyecek enfes bir tatlıyla iftar menümüzü sonlandırıyoruz.

İşte on sekizinci gün iftar menümüz…

18. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Erzincan Çorbası,
  • tavuk sultan kebabı,
  • Vardabit paça,
  • Kerebiç tatlısı

ERZİNCAN ÇORBASI



İftar menümüze yöresel bir çorba tanımıyla başlıyoruz. Orijinal olarak kıyma ve erişte ile hazırlanan Erzincan çorbası, bu tanımda yoğurt ve bulgur ile hazırlanarak oldukça doyurucu ve farklı bir lezzet oluşturmaktadır. İftar sofranızda sıcacık ve yöresel bir esinti için bu çorba tarifini mutlaka deneyin!

Yerel ve lezzetli: erzincan çorbası tarifi

TAVUKLU SULTAN KEBAP



Tavuklu Sultan Kebap, çıtır çıtır kızarmış yufkanın içine doldurulan iç harcı ve üzerine gezdirilen beşamel sos ile iftar sofranıza farklılık katacak. İftar davetlerinde bile gönül rahatlığıyla menünüze ekleyebilirsiniz.

Yufkanın içindeki lezzet: tavuk sultan kebabı tarifi

VARDABİT PANTOLON



Son zamanlarda adından söz ettiren Vardabit paça, Adana ve Mersin mutfaklarıyla ilgili bir meze tanımıdır. Tavuk Sultan Kebabı, patates püresinden daha iyi gidecek en yumuşak alternatiflerden biridir.

Yankilerin Kralı: Vardabit paça tarifi

KERBİÇ TATLI



İftar menümüzü bol malzemeli Kerbiç tatlısı ile sonlandırıyoruz. Çaya çok yakışan, görüntüsü ve lezzetiyle iştah açan kerbiç tatlısı, iftar sofranızın en sevdiğiniz anı olacak.

Hem göze hem de damağa: Kerebiç tatlısı tarifi

Şimdiden iyi eğlenceler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu